Статейне просування - один з найбільш ефективних способів розкручування ресурсу. Що потрібно зробити:

  • створити контент з посиланнями на цільовий сайт;

  • вибрати трастовий майданчик, тематика якого може наближатися до ресурсу, що просувається. Він повинний мати показники ТІЦ не менше 40 і PR - не нижче 4;

  • розмістити статтю з вічними посиланнями.

Це допоможе збільшити трафік і підвищити позиції в пошукових запитах.

Унікальний контент

Тексти для статейного просування повинні бути унікальними. Дотримання цієї умови контролюють пошукові роботи. Виявлення неякісного контенту призупинить приріст рейтингу.

Важливо дотримуватися таких правил:

  • мінімальний обсяг статті - 2500 символів без пробілів;

  • не більше 2 посилань на 1 текст - одна з анкором, інша - без. Вони можуть вести на різні сторінки (наприклад, на головну і цільову);

  • оточуючий посилання контент повинен бути релевантним. Готова стаття повинна відповідати тематиці ресурсу, що просувається ;

  • використовуються ключові слова (не більше 5-7% на текст) і їх синоніми.

Статті створюють самостійно або делегують копірайтерам. При періодичному наповненні сайту контент можна писати самому. Для того, щоб уникнути санкцій з боку пошукових роботів, рекомендується додавати не більше 1-5 статей в день. Кампанія з просування з використанням статейного просування може зажадати 100 і більше унікальних, тематичних текстів з різними видами ключів і анкоров. Для цього краще залучити сторонніх виконавців:

  • SEO-фахівця, здатного створити семантичне ядро;

  • копірайтера, який створить контент.

Під час написання статей можна зайнятися вибором майданчиків.

Де розміщувати статті?

Існує кілька способів статейного просування сайту. Найбільш простий, вимагає певних фінансових витрат - візит на біржу статей. Тут можна знайти потужні інструменти і безліч трастових сайтів з різних тематик. Статті завантажують по одній або масово. Важливо прописувати унікальний title і description.

Даний підхід знаходиться на сірому кордоні. Якщо розміщувати занадто багато статей через біржі, сайт очікує бан. Його запідозрять в покупці посилань.

Ще один варіант - використання каталогів статей. Існує безліч способів реалізації даного завдання. У Мережі представлені каталоги різної ефективності та тематики. Необхідно вибрати найбільш підходящий, наповнивши його унікальним контентом. Це завдання слід доручити стороннім фахівцям, які будуть стежити за його унікальністю. Вони мають у своєму розпорядженні власні, ефективні каталоги з гарною вагою.

Безкоштовне розміщення статей може принести гарний результат при мінімальних витратах. Подібні послуги пропонують багато ресурсів. Вони виділяють майданчик під розміщення статей з посиланнями на просувний сайт, а ви надаєте якісний, тематичний контент.

Знайти подібні ресурси можна з пошуку в Мережі. Багато з них мають високий ТІЦ і добру вагу. Причина подібної благодійності - майданчик, що розміщує статті, підвищить свої позиції завдяки релевантним текстам.

Сайти схожої тематики можуть обмінюватися контентом з посиланнями, здійснюючи взаємне просування. Для реалізації даного завдання краще вибрати ресурси, які мають аналогічні показники по ключових параметрах. Інакше розподіл ваги буде нерівномірним.

Найбільш ефективним буде комплексний підхід. Використання різних майданчиків допоможе диверсифікувати ризики, і оптимізувати витрати на просування.

Статейна розкрутка - один з найбільш ефективних методів підвищення ранжирування. Якісна реалізація забезпечить чудові результати.