Корпорація Google заявила про запуск нового алгоритму пошукової системи. Перше в цьому році оновлення впровадили 13 січня, воно отримало назву "January 2020 Core Update". Цей апдейт анонсують як найсерйозніший і впливовий в цьому році. Варто зазначити, що даний алгоритм по-справжньому розбурхав мережу.

Вплив на пошукову видачу

Глобальний апдейт January 2020 Core Update кардинально змінить результати пошукової видачі по всьому світу. Завдяки оновленню, ключові позиції в результатах пошукової системи займе свіжіший і хороший контент. Помилково думати, що існуючий контент буде повністю втрачати свої позиції, просто він стане менш актуальним.

Аналітики пророкують не тільки позитивні, але і негативні зміни в пошуковій видачі.

У чому важливість нового алгоритму?

Даний алгоритм ранжирування грає велику роль в ранжуванні пошуку. Безумовно, деякі сайти підуть на другий план, інші ж піднімуться в позиціях. Все залежить від якості контенту та дати його розміщення.

Як January 2020 Core Update вже вплинув на результати видачі?

  1. Позиції категорій "Іри", "Охорона здоров'я", "Фінанси", "Новини" впали, в деяких випадках сайти і зовсім випали з результатів в пошуковій системі.

  2. Сайти, які користуються АМР-сторінками також знизили позиції.

  3. Деякі веб-майстри відзначили, що пошукової трафік впав у вісім разів, інші ж навпаки говорять про його збільшення в середньому на 20%.

Рекомендації від розробників

Розробники апдейта January 2020 Core Update все так же наполягають на створенні якісного контенту для наповнення ресурсів. Тільки поліпшення якості контенту зможе звести вплив оновлення на певний ресурс. Варто акцентувати увагу на умови, що наповнення сайту повинно бути створено не для робота, а для людини.