Сучасні пошукові системи не можуть розпізнавати вміст розміщених на сторінці відеофайлів. Вони враховують назву ролика та окремі теги. Але використання подібного контенту здатне підвищити позиції сайту. Це обумовлено поведінковими чинниками, що враховуються пошуковими системами при визначенні рівня якості ресурсу, що виявляє вплив на позиції в пошуковій видачі. До їх числа відноситься час перебування на сторінці. Кліки — другий фактор, який враховується пошуковими системами. Його можна збільшити шляхом розміщення відео.

Медіаконтент допомагає відвідувачеві сторінки отримати потрібну йому інформацію, виключивши необхідність читати текст. Тому багато хто з них звертають увагу на відеоролики.

При підрахунку часу перебування на сторінці пошукова система не враховує спосіб перегляду відео — у вікні або на весь екран. Зараховуються обидва варіанти.

За статистикою 17% користувачів проводять на сторінці не більше 3-4 секунд. Це розцінюється пошуковими системами як негативний вплив. Наявність відео дозволяє істотно знизити даний відсоток.

Завдяки релевантному медіаконтенту час перебування користувача на сторінці можна збільшити в 2, 3 і більше разів. Прогрес відіб'ється в пошуковій видачі у вигляді значного зростання позицій.

Кліками вважається запуск, перемотування і зупинка відео. Це теж покращує поведінкові фактори і безпосередньо впливає на ранжування.

Чому ця методика використовується рідко

Більшість власників комерційних сайтів переконані в необхідності розміщувати виключно власноруч зняті відеоролики. Реалізація даного завдання вимагає тимчасових і фінансових витрат.

В реальності спеціалізовані сервіси рясніють якісним відео на будь-яку тему. Якщо автор дозволяє вбудовування в html на сторонніх ресурсах, проблеми з авторськими правами відсутні. Істотно підвищити позиції сайту здатне чуже відео, що містить релевантний контент.

Які відеоролики розміщувати:

  • тематика відповідає сторінці . Наприклад, якщо просувається товар, бажано розмістити огляд. Він викличе більше довіри, ніж реклама;

  • медіаконтент доповнює основний контент . Відео має викликати інтерес і містити детальну (додаткову) інформацію щодо розміщеного на сторінці тексту;

  • без агресивної реклами . Це стосується сторонніх роликів. Вони повинні бути якісними, краще — інформативними. Нав'язлива реклама інших ресурсів (особливо конкурентів) здатна зробити негативний вплив на успіх бізнесу;

  • ємність і інформативність . Медіаконтент повинен бути якісним. Висока вартість зйомок, динамічний кадр і спецефекти належати до числа необов'язкових елементів. Підвищене значення має чітка картинка, розбірливий звук і хороша артикуляція.

Кому допоможе відео в просуванні сайту, сторінки

Дана методика підійде ресурсам, які знаходяться в ТОП-10 або ТОП-20. Наявність трафіку поліпшить поведінкові чинники. Важливо, щоб у сторінки і відео були перегляди.

Прямий трафік

Окремі користувачі (число яких стрімко збільшується) використовують разом з пошуковим запитом слово «відео» або шукають його у відповідній вкладці. Розміщення роликів на сторінці може стимулювати просування. Через те, що мультимедійні дані використовують далеко не всі компанії, можна виключити більшість конкурентів, в тому числі які займають більш високі позиції у звичайній пошуковій видачі.

Непряме просування

Ексклюзивний відеоконтент допоможе отримати додаткову кількість посилань. Альтернативний варіант - розмістити на сторінці кілька тематичних відеороликів. В цьому випадку користувачеві буде зручніше дати посилання на сайт, а не на ролик в YouTube або на інших сервісах. Так нарощується природна посилальна маса (якщо контент якісний і корисний). Позиції ресурсу збільшуються.  

Розміщення відео в картках з товарами може стати хорошим стимулом для покупців, які не прийняли рішення про покупку. Поліпшення конверсії підвищить ефективність ресурсу для бізнесу. Щоб досягти успіху, важливо вибрати якісний, релевантний контент.